Grand Theft Auto V se i dalje prodaje

Photo of author

By Martin Perušić

Unatoč starosti, Grand Theft Auto V i dalje ostvaruje odlične prodajne rezultate. Na svim platformama ukupno se prodao u preko 190 milijuna primjeraka, te je ujedno najprodavanija igra na području SAD-a u posljednjih deset godina. Što se tiče serijala, prodano je preko 410 milijuna GTA igara.

Kako stvari stoje, do izlaska Grand Theft Auta VI preostalo je najmanje godina dana. S obzirom na redovni priljev američkih dolara Rockstaru se ne žuri s izradom nove igre. Prvi službeni trailer bit će otkriven početkom prosinca 2023.

Od ostalih Take-Two igara valja izdvojiti kako se Red Dead serijal prodao u preko 81 milijuna primjeraka, od toga na Red Dead Redemption II otpada preko 57 milijuna prodanih primjeraka. NBA 2K serijal se ukupno prodao u preko 140 milijuna primjeraka, a ujedno je i najprodavaniji košarkaški serijal videoigara na području SAD-a. 

Do kraja fiskalne 2026. godine Take-Two planira izdati 17 velikih igara, 18 igara za mobilne uređaje, 7 igara nezavisnih razvojnih studija, 4 igara srednje veličine i 6 novih iteracija (portova i remastera) prijašnjih popularnih igara.