ČŽŠ – igrica koja surađuje s roditeljima, a postaje prijatelj njihovih mališana

Nekategorizirano Anđelika Licul 0

Jeste li jedan od onih koje je mučilo ono vječno pitanje: “Trebam li ja svom djetetu dati da ima mobitel, da igra igrice na računalu i hoće li, ako mu to sve dopustim, ispasti da moje dijete svoje djetinjstvo nije proživjelo igrajući se u prirodi??? Ako jeste, no i ako niste, ali vas zanima što se u nastavku članaka krije – pozivamo vas da otkrijte što Igre.hr spremaju za vas u sljedećih par rečenica!

 

 

Rješenje je vrlo jednostavno, postoje razne vrste igrica na našoj stranici čija je glavna svrha da surađuju s roditeljima i pomognu im u edukaciji njihovih mališana tako što ih kroz zabavu uče korištenju logike i time razvijaju njihove sposobnosti da sami zaključuju. Iznenadili biste se kada biste vidjeli čime se vaši klinci zapravo bave; neke bi igrice i vama bile teške za savladati, a njima su pravi “mačji kašalj”.

 

Jedna od ovih „prijatelj mame i tate igrica“ jest i takozvana ČŽŠ. Razvijena je za potrebe male djece koja su počela učiti slova, a kako bi im se taj proces učinio zanimljivim i kako bi ih potakli da od ranih nogu shvate kako je učenje zapravo zabavno, bilo je potrebno osmisliti igricu koja će ih zaintrigirati i zapravo, ni sami neće biti svjesni da je svo vrijeme provedeno uz ČŽŠ – vrijeme u kojem su naučili nešto novo. Često čujemo da današnje generacije tečnije pričaju engleski od hrvatskog jezika i, iako je engleski postao svjetski jezik, naši bi klinci trebali znati cijeniti i svoj jezik! Većinom su sve edukacijske igrice ovoga tipa na engleskom jeziku ili su vrlo loše prevedene na hrvatski, a ČŽŠ predstavlja pravo osvježenje. Android igru možete preuzeti ovdje!!!

 

 

Kreator ove igrice i sam je otac male djece, te razumije potrebe roditelja i potrebe njihovih mališana koji se, susrećući se s osnovama hrvatskog jezika pripremaju za svijet odraslih,  te je stoga odlučio napraviti jednu takvu. Za igre.hr rekao je : „Nemam ništa protiv engleskog, ali smatram vrlo lošim da dijete kasnije ne razlikuje izgovor slova na hrvatski i engleski način. A, to sam imao prilike čuti mnogo puta.“ Igra za učenje slova ČŽŠ sastoji se od dva dijela. U prvom se dijelu uči pisanje pojedinačnih slova koja uključuju i naša slova s kvačicama. Uključen je i izgovor svakog slova kod izbora. Pisati se može prstom ili koristeći stilus/olovku za tablet ili mobitel. U drugom se dijelu pridružuju slova počecima riječi uz hrvatski izgovor pojma čije je početno slovo dodano. Time djeca mogu povezivati pojedinačna slova s pojmovima, na isti način na koji se i  službeno uče slova abecede.

 

 

„U budućnosti namjeravam još proširiti igru na sastavljanje čitavih riječi i možda još nekih mogućnosti.“ Držimo ga za riječ.  😉

Ova je igrica pun pogodak za mališane koji bi u samo malo vremena igrajući postali pravi mali znalci i sigurni smo da bi iznenadili i vas, roditelje, koji ne biste mogli vjerovati kako je vaše dijete poput male spužve koja je upila toliko znanja da biste se tada osjećali najponosnijima na cijelome svijetu. Okušajte se i sami u ČŽŠ i tada ju predstavite klincima te pratite kako iz dana u dan postaju sve bolji i bolji, a znanje hrvatske abecede postaje sve veće i veće! 😀

Prijavite se na besplatni newsletter

Uspješno ste se pretplatili na newsletter

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim te pokušaj ponovno.

Igre.hr will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.