ČŽŠ – igrica koja surađuje s roditeljima, a postaje prijatelj njihovih mališana

Nekategorizirano Anđelika Licul 0

Jeste li jedan od onih koje je mučilo ono vječno pitanje: “Trebam li ja svom djetetu dati da ima mobitel, da igra igrice na računalu i hoće li, ako mu to sve dopustim, ispasti da moje dijete svoje djetinjstvo nije proživjelo igrajući se u prirodi??? Ako jeste, no i ako niste, ali vas zanima što se u nastavku članaka krije – pozivamo vas da otkrijte što Igre.hr spremaju za vas u sljedećih par rečenica!

 

 

Rješenje je vrlo jednostavno, postoje razne vrste igrica na našoj stranici čija je glavna svrha da surađuju s roditeljima i pomognu im u edukaciji njihovih mališana tako što ih kroz zabavu uče korištenju logike i time razvijaju njihove sposobnosti da sami zaključuju. Iznenadili biste se kada biste vidjeli čime se vaši klinci zapravo bave; neke bi igrice i vama bile teške za savladati, a njima su pravi “mačji kašalj”.

 

Jedna od ovih „prijatelj mame i tate igrica“ jest i takozvana ČŽŠ. Razvijena je za potrebe male djece koja su počela učiti slova, a kako bi im se taj proces učinio zanimljivim i kako bi ih potakli da od ranih nogu shvate kako je učenje zapravo zabavno, bilo je potrebno osmisliti igricu koja će ih zaintrigirati i zapravo, ni sami neće biti svjesni da je svo vrijeme provedeno uz ČŽŠ – vrijeme u kojem su naučili nešto novo. Često čujemo da današnje generacije tečnije pričaju engleski od hrvatskog jezika i, iako je engleski postao svjetski jezik, naši bi klinci trebali znati cijeniti i svoj jezik! Većinom su sve edukacijske igrice ovoga tipa na engleskom jeziku ili su vrlo loše prevedene na hrvatski, a ČŽŠ predstavlja pravo osvježenje. Android igru možete preuzeti ovdje!!!

 

 

Kreator ove igrice i sam je otac male djece, te razumije potrebe roditelja i potrebe njihovih mališana koji se, susrećući se s osnovama hrvatskog jezika pripremaju za svijet odraslih,  te je stoga odlučio napraviti jednu takvu. Za igre.hr rekao je : „Nemam ništa protiv engleskog, ali smatram vrlo lošim da dijete kasnije ne razlikuje izgovor slova na hrvatski i engleski način. A, to sam imao prilike čuti mnogo puta.“ Igra za učenje slova ČŽŠ sastoji se od dva dijela. U prvom se dijelu uči pisanje pojedinačnih slova koja uključuju i naša slova s kvačicama. Uključen je i izgovor svakog slova kod izbora. Pisati se može prstom ili koristeći stilus/olovku za tablet ili mobitel. U drugom se dijelu pridružuju slova počecima riječi uz hrvatski izgovor pojma čije je početno slovo dodano. Time djeca mogu povezivati pojedinačna slova s pojmovima, na isti način na koji se i  službeno uče slova abecede.

 

 

„U budućnosti namjeravam još proširiti igru na sastavljanje čitavih riječi i možda još nekih mogućnosti.“ Držimo ga za riječ.  😉

Ova je igrica pun pogodak za mališane koji bi u samo malo vremena igrajući postali pravi mali znalci i sigurni smo da bi iznenadili i vas, roditelje, koji ne biste mogli vjerovati kako je vaše dijete poput male spužve koja je upila toliko znanja da biste se tada osjećali najponosnijima na cijelome svijetu. Okušajte se i sami u ČŽŠ i tada ju predstavite klincima te pratite kako iz dana u dan postaju sve bolji i bolji, a znanje hrvatske abecede postaje sve veće i veće! 😀