Monopoly GO! ostvario rekordnu zaradu!

Photo of author

By Martin Perušić

Monopoly

Kompanija Scopely s ponosom je objavila kako je nova mobilna free to play Monopoly Go! videoigra zaradila preko milijardu američkih dolara prihoda u 2023 godini! Radi se o najboljem rezultatu za mobilnu igru izdanu u ovoj 2023. godini.

Monopoly GO! – launch trailer

Casual igrači zavoljeli su igru. Diljem svijeta preko 100 milijuna igrača je preuzelo igru. Do ovog financijskog uspjeha potrebno je bilo sedam mjeseci. Otkriveno je ujedno kako mjesečni prihod iznosi preko 200 milijuna američkih dolara.

Monopoly GO! - infografika
Monopoly GO! – infografika uspjeha/ Scopely

Ovime je dokazano da Monopoly društvena igra unatoč starosti je svevremenska zabava za razne generacije ljudi. Iz tvrtke Hasbro sasvim sigurno su zadovoljni s ovim uspjehom. Ujedno ovo je prva licencirana Monopoly videoigra od 1985. godine koja je ostvarila značajan uspjeh na tržištu

Zahvaljujući zaraznom i jednostavnom gameplayu, i redovnom dodavanju novih sadržaja igrači su zavoljeli Monopoly GO!. Za očekivati je kako će i tijekom 2024. novi rekordi biti oboreni. Lijepo je vidjeti kako stare društvene igre mogu biti uspješne u novom digitalnom obliku. Nadajmo se kako će i ostali izdavači pokušati modernizirati svoje igre na ploči.