Najavljena nova domaća strateška igra

Photo of author

By Martin Perušić

Zagrebački studio Overseer Games najavio je novu igru zvanu Kaiserpunk. Radi se o križancu popularnih žanrova city builder i grand strategy. Po prvi puta igrači će se moći uz razvoj države baviti vođenjem gradova. Zanimljivo, radnja je smještena u alternativne scenarije 20. stoljeća.

Kaiserpunk teaser trailer

Mapa svijeta sadržavat će preko 100 regija. Igrači će kao u sličnim igrama iz žanra (primjerice Victoria serijal i Hearts of Iron serijal) morati se baviti diplomacijom, trgovinom, i ako je potrebno ratom. Svijet će biti dinamičan, svaka akcija igrača imat će veliki utjecaj na ostale aktere (tzv. efekt leptira). Svaka igra bit će drugačija, odnosno developeri tvrde kako će svakim novim pokretanjem nove igre imati drugačije, svježe iskustvo igranja.

Što se tiče upravljanja gradovima na mikro razini, igrači će morati paziti na zadovoljstvo građana (četiri klase od najsiromašnijih do najbogatijih). Uz standardni razvoj infrastrukture (primjerice gradnja kuća i stanova, popratnih objekata koji povećavaju kvalitetu života građana, mega građevina), igrači će morati ulagati u tvornice. Resursi koji su ograničeni morat će se mudro trošiti.

Posebno je naglašeno da će teren imati ulogu tijekom ratovanja, odnosno razvoja. Pretpostavljamo da to znači kako će pojedine regije / gradovi biti teži za osvajanje, a što se tiče industrije i poljoprivrede da će samo određene stvari uspijevati. Izlazak predviđen tijekom 2024. godine. Više informacija o projektu dostupno na Steamu.