Sega planira započeti s razvojem novih mobilnih igara popularnih naslova

Photo of author

By Martin Perušić

Sega nove mobilne igre
Sega i Rovio rade na novim mobilnim igrama / foto: mobilegamer.biz

Tijekom Roviocon događaja u Helsinkiju, Segin operativni direktor i voditelj transmedijalnog odjela Shuji Utsumi izjavio kako su novi Angry Birds animirani projekti u izradi. Ujedno, sve ubuduće igre studija Rovio će uz mobilne uređaje izlaziti na PC-u i aktualnim konzolama.

Sega kao kompanija ima u svome vlasništvu veliki broj popularnih IP-ova koji se mogu prilagoditi mobilnim platformama. Zahvaljujući akviziciji tvrtke Rovio bit će olakšana izrada mobilnih verzija popularnih franšiza kao što su Sonic, Yakuza i Persona. Više informacija o novim mobilnim projektima bit će otkriveno tijekom 2024. godine.

Trenutni fokus je u izdavanju što više igara na servise digitalnih pretplata kao što su Netflix, Apple Arcade, Xbox Game Pass i jačanje prisutnosti u metaverse proizvodima kao što je primjerice Roblox. Što se tiče ostalih velikih igara, Sega trenutno radi na prvoj super igri koja će u prodaju stići najranije tijekom 2026. godine. Radi se o misterioznom projektu koji će spojiti najbolja znanje i tehnologije akumulirane i stvorene tijekom godina.

Naravno, uz sve gore navedeno, Sega planira povećati broj transmedijalnih projekata. U budućnosti nas tako očekuju novi filmovi i serije bazirani na popularnim franšizama. Uz dobro poznate junake kao što je Sonic i od nedavno ljutite ptice, moguća su i poneka iznenađenja.