Sony održao State of Play prezentaciju nadolazećih igara

Photo of author

By Martin Perušić

14. rujna 2023. u 23:00 po našem vremenu započeo je novi State of Play događaj. U trideset minuta prikazano je mnoštvo igara. Osim third party i indie naslova za divno čudo dobili smo gameplay video nadolazeće Spider-Man 2 igre za PlayStation 5. U nastavku donosimo kratki izvještaj najzanimljivih objava.

Baby Steps

Čudnovata igra koja u prodaju izlazi tijekom 2024. godine

PlayStation VR 2 – nove igre

PlayStation VR 2 dobiva dvije zanimljive igre – Resident Evil 4 i Ghostbusters. Otkriveno je kako će Resident Evil 4 VR Mode biti moguće besplatno preuzeti tijekom ove zime. Što se tiče Ghostbustersa radi se o virtualnoj avanturi koja će obradovati ljubitelje filmova!

Resident Evil 4 remake napokon će biti moguće zaigrati u prvom licu!
“When there’s something strange in your neighborhood, who you gonna call? Ghostbusters!

Avatar: Frontiers of Pandora

Ubisoft je otkrio novi trailer za dugoočekivanu Avatar videoigru!

Izlazak 7. prosinca 2023.

Kao što je moguće vidjeti, gameplay je dobro poznat fanovima Ubisoftovih open world igara. Cinici bi rekli da se radi samo o jednostavnom cash grabu. Ovo će biti nakon 2009. godine druga Avatar videoigra. A s obzirom na to kako se radi o Ubisoftu, više nego vjerojatna je izrada nastavaka. Trenutno je u planu snimanje tri dodatna filma – Avatar 5 u kina stiže 2031. godine! Ne bi nas iznenadilo da sljedeća igra bude jedan od prvih PlayStation 6 naslova.

Ghostrunner 2 stiže 26. listopada 2023. na PlayStation 5! Demo dostupan za preuzimanje!

Helldivers 2

Kooperativna streljačina iz trećeg lica Helldivers 2 odgođena za 2024. godinu! Novi datum izlaska je 8. veljače 2024. Uz PlayStation 5, igra će biti dostupna na PC-u.

Potencijalni flop?

Marvel’s Spider-Man 2

Najveća Spider-Man igra svih vremena?

Insomniac Games u novome traileru otkrio je veličinu igre! Uz prošireni svijet, povećao se broj glavnih i sporednih misija, te dodatnih aktivnosti. Ujedno je broj zlikovaca povećan – Kraven the Hunter i Venom su novi protivnici omiljenog stripovskog junaka.

Kako bi gameplay učinili atraktivnijim i zanimljivim ubačene su nove sposobnosti i vještine. Igrači će slobodno moći birati koje će sposobnosti koristiti tijekom igre. Sustav kontrola je ujedno doživio malu izmjenu – upravljanje je pojednostavljeno.

Po prvi puta nakon Spider-Man igara za originalni PlayStation igrači će moći koristiti veliki broj dodatnih kostima. Ovoga puta se radi o 65 kostima iz stripova, filmova i originalnih! Vjerujemo kako će svatko pronaći svoj omiljeni kostim.

Marvel’s Spider-Man 2 izlazi na PlayStationu 5 20. listopada 2023. Uz standardno izdanje moguće je kupiti Digital Deluxe izdanje. Izlazak PC verzije za sada nije u planu.

Digital deluxe trailer za nadolazeću Spider-Man igru

Foamstars

Splatoon klon?

Square Enix je otkrio kako će otvoreno beta testiranje na PlayStationu 5 biti od 29. rujna do 1. listopada 2023. Iz objavljenog trailera vidi se kako nema ni zrnca originalnosti. Više nego očigledno je kako je Najveći uzor Nintendov Splatoon serijal. Nadajmo se kako će barem gameplay biti zabavan.

Foamstars izlazi tijekom 2024. za PlayStation 5 i PlayStation 4. Više informacija o igri dostupno na službenoj mrežnoj stranici.

Final Fantasy VII Rebirth

Fajnalfantastično!

Square Enix je napokon otkrio datum izlaska dugo očekivanog nastavka Final Fantasy VII Remakea! Vlasnici PlayStation 5 konzola morat će se strpjeti do 29. veljače 2024. godine! Ljubitelji JRPG-ova na PlayStationu 4 nažalost ovoga puta će ostati kratkih rukava. Kako bi se nastavilo s igrom morat će se nabaviti nova konzola. Što se tiče PC verzije ona će izaći naknadno u bliskoj budućnosti.

Iz trailera je vidljivo kako se pazilo na detalje. Sve je isto kao 1997. godine, a opet je grafički unaprijeđeno i gameplay je prilagođen modernim vremenima. Posebno raduje što su mini igre i dalje prisutne. Uz brojne poznate likove i lokacije moguće su poneka iznenađenja!

Razvoj treće finalne igre napreduje. Najraniji mogući datum izlaska je oko 2026. – 2027- godine. Kako stvari stoje, ne bi bilo iznenađujuće da se radi o cross-gen PlayStation 6 i PlayStation 5 naslovu! Više informacija će biti otkriveno u nadolazećim mjesecima.

Otkriveno je ujedno kako je kombinirana prodaja svih verzija Final Fantasy VII Remakea (fizičko i digitalno izdanje) prešla brojku od 7 milijuna primjeraka!

Tales of Arise dobiva ekspanziju

Ovome se nismo nadali

Sasvim neočekivano Bandai Namco najavio je nove avanture stare Tales igre. Tales of Arise: Beyond The Dawn izlazi 9. studenog 2023. Radnja će se odvijati godinu dana nakon završetka originala. Preko dvadeset sati dodatnog sadržaja uključuju nove questove, dungeone i boss borbe. Što se tiče priče, onda bi trebala biti zanimljiva. Više informacija o ekspanziji dostupno na PlayStation Blogu.

Zaključak

I ovoga puta Sony je oduševio! Uz manje poznate naslove dobili smo nove informacije vezane uz hit igre (Spider-Man 2, Final Fantasy VII Rebirth). Iako se na papiru čini malo, 30 minuta je bilo ispunjeno brojnim zanimljivim trailerima.

Vlasnici PlayStation 5 konzola imaju se čemu veseliti. Broj kvalitetnih igara koji pristižu je u porastu. A i sada se napokon smanjila količina cross-gen naslova. Zahvaljujući normalizaciji cijena PlayStationa 5 na tržištu sada je najbolje vrijeme za kupnju konzole!

Sljedeća State of Play prezentacija najranije će se održati početkom prosinca 2023. Tada bi fokus mogao biti na novom modelu PlayStationa 5 o kojem se već duže vrijeme šuška i na igrama koje će izaći u razdoblju od 2024. – 2026.