Adriatic liga organizira velik FIFA 23 turnir

Photo of author

By Martin Perušić

Nevjerojatno, Adriatic liga prva profesionalna liga u Adria regiji organizira s partnerima iz 8 država najveći FIFA 23 turnir s nagradnim fondom od 10.000,00 eura.

Na turniru ce sudjelovati 6 najboljih igrača Adriatic lige, po 2 najbolja igrača iz 8 država (Mađarska, Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Albanija i Sjeverna Makedonija). Osim toga turnir ima wild card za najpoznatije regionalne igrače  i timove. U svakoj državi se održavaju lan turniri na kojima će igrači uživo moći dokazati tko je najbolji predstavnik države.

Domaćin turnira su Savez elektronskih sportova Crne Gore i grad Bar točnije Turistička organizacija Bara koja sebe targetira kao gaming city u Adria regiji. Ovo je prvi turnir i u planu je da sličnih događaja tijekom godine bude minimum 3 i najavljuju da će biti domaćini ovog kupa svake godine.

Za sljedeću godinu održat će domaćinstvo virtualnog Europskog prvenstva u nogometu i Tekkenu, organizaciju e-festivala najvećeg festivala znanosti, tehnologije i gaminga u regiji, kao i girls gamers najvećeg ženskog gaming turnira. 

Osim glavnog turnira i nagrade od 10.000 eura  tijekom 3 dana festivala organizirat će se mini turniri na osobnim računalima, konzolama i simulatorima, izložit će se figurice pop kulture, stripovi, kao i organizirati gaming konferencije i edukacije. 

Sljedeće godine u najavi je više ovakvih turnira. Poslije Bara, turniri će se održati u Zagrebu, Banja Luci i Beogradu. Tako da spremite svoje joysticke, organizatori vas čekaju u lan kvalifikacijama 30. rujna -1. listopada 2023.

Dobra vijest za  sve koji se ne uspiju kvalificirati kroz nacionalne kvalifikacije 14-15 listopada 2023. će imati priliku u Baru da još jednom dođu do  turnira gdje će se održati lan kvalifikacije za sve igrače s ovih prostora.. Na turniru će  biti 32 najbolja igrača a 3 najboljih osim 10.000,00 eura dobit će i profesionalne ugovore s Adriatic ligom.