AI će uskoro sudjelovati u razvoju novih videoigara?

Photo of author

By Martin Perušić

Microsoft je sklopio suradnju s tvrtkom Inworld AI s ciljem stvaranja alata koji će omogućavati umjetnoj inteligenciji kreiranje likova, priča i misija u videoigrama. Dugogodišnje partnerstvo jednog dana olakšat će i ubrzat razvoj pojedinih elemenata budućih next gen igara.

Navedeni alat neće služiti da od temelja stvori novu igru, već će developerima olakšati posao. Primjerice, opisi dodatnih misija će biti kreirani u puno kraćem vremenu nego kada bi ih smišljali ljudi. Alat će se ujedno moći koristiti u osmišljavanju scenarija i potencijalne radnje.

Iako za sada sve možda pomalo zvuči futuristički, umjetna inteligencija počinje se sve više koristiti u brojnim jednostavnim i složenijim poslovima. Unatoč napretku tehnologije srećom još nije došao dan kada će AI moći stvarati igre od nule. Vrijeme će pokazati u kolikoj mjeri će developeri razvojnih studija u vlasništvu Microsofta koristiti ove napredne alate i kako će igrači prihvatiti sadržaj u igrama kreiran od strane umjetne inteligencije.