Alone in the Dark odgođen!

Photo of author

By Martin Perušić

Reboot popularnog Alone in the Dark horror serijala nažalost neće izaći 25. listopada 2023. THQ Nordic je objavio kako je igra doživjela malu odgodu.

Prema novome datum izlaska je 16. siječnja 2024. za PlayStation 5, Xbox Series i PC. Razlog odgode je logičan – veliki broj hit naslova koji će izaći tijekom listopada. Glavni konkurent Alan Wake II izlazi 27. listopada.

Velika vjerojatnost je kako će ljubitelji horror igara odlučiti se za nabavku dugoočekivanog nastavka nego za reboot serijala koji je svoje najbolje dane imao tijekom 1990-tih i početkom 2000-tih godina.

Dodatno vrijeme razvoja bit će utrošeno na poliranje gameplaya. THQ Nordic želi izdati igru dostojnu Alone in the Dark imena.

Naravno, s obzirom na to da smo u 2020-ima gameplay će biti moderniziran. Igrače očekuje prava horror avantura smještena u 1920.-te.

Uz istraživanje, i zagonetke prisutna će biti borba protiv jezivih čudovišta. Dobro poznata lokacija iz originala (Derceto Manor) dočekat će nas u najstrašnijem izdanju do sada.  U slučaju dobrog prodajnog rezultata moguć je izlazak novih nastavaka koji će pratiti priče originalnih igara.