iPhone postaje konkurencija Nintendo Switchu

Photo of author

By Martin Perušić

Apple je predstavio novu generaciju iPhone mobilnih uređaja. Zahvaljujući A17 Pro čipu vlasnici iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max po prvi puta će moći nativno zaigrati kvalitetne AAA naslove na mobilnim uređajima.

Najavljene su sljedeće igre: Resident Evil 4 Remake, Resident Evil Village, Death Stranding i od novijih naslova nadolazeći Assassin’s Creed Mirage. S obzirom na atraktivnost naslova, izdavači igara očigledno su dogovorili suradnju s Appleom. Za očekivati je kako nas u narednim mjesecima očekuju nove najave.

Apple tvrdi kako će iPhone 15 Pro biti konkurencija današnjim konzolama za igranje! Nintendo Switch nakon Steam Decka tako je dobio novu ozbiljnu konkurenciju. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se igre izvoditi i koliko će biti trajanje baterije. Kako bi igranje bilo olakšano, osigurana je bežična kompatibilnost s Xbox kontrolerima.

Ostale informacije koje su igračima važne (kolika će biti cijena igara, koliko će pojedina igra težini, koja će biti razina grafičkih detalja) nisu otkrivene. Pretpostavlja se kako Apple nije spreman na kompromise, te će pružiti najbolje iskustvo igranja modernih naslova na mobilnim uređajima. Inače, cijena iPhone 15 Pro iznosit će oko 1300 eura za osnovni model, odnosno oko 1450 eura za iPhone 15 Pro Max.

Više informacija, uključujući tehničke specifikacije dostupno na službenoj mrežnoj stranici.