Atari izdaje novu igru za Atari 2600

Photo of author

By Martin Perušić

Save Mary za Atari 2600

46 godina od izlaska Atari 2600 dobiva novu službenu igru! Radi se o Save Mary koja je bila svojedobno otkazana, ali sada će napokon ugledati svjetlo dana.

Save Mary je moguće naručiti putem službene stranice. Broj primjeraka je ograničen (500), s toga je potrebno požuriti. Kolekcionari i obožavatelji Atari 2600 konzole zadovoljno trljaju ruke. Svi ostali koji bi htjeli zaigrati ovu igru mogu nabaviti novi Atari 2600+ koji u prodaju stiže 17. studenoga 2023. po cijeni od 119,99 eura!

Lijepo je vidjeti ovakvu podršku. Bilo bi odlično kada bi primjerice Sony odlučio ponovno izdavati stare i stvarati nove igre za PlayStation i PlayStation 2. A i ne bi bilo loše kada bi primjerice Capcom izdao novu retro Resident Evil ili Dino Crisis videoigru. Ili recimo Konami da izda novi Metal Gear Solid ili Silent Hill za stare konzole.

Ovo nije jedina nova igra za dobri stari Atari. Mr. Run and Jump je potpuno novi atraktivan naslov koji će privući obožavatelje starijih konzola i retro videoigara. U slučaju dobrih prodajnih rezultata očekuje nas veliki retro revival.