Odbrojavanje je počelo! Gaming spektakl godine uskoro u Sarajevu

Photo of author

By Martin Perušić

Sarajevo Loading Festival logo

Zamislite vibraciju, zvukove, svjetla, energiju, vaši omiljeni regionalni influenseri, gameri i esport na najvećem nivou… I sve to u srcu Sarajeva! Za samo 18 dana, Dvorana Goran Čengić postaje gaming centar Balkana. Svaki ekran, svaka tipka, svaki klik, 28. listopada 2023. postaju dio najvećeg gaming događaja u BiH.

Uz maestralnu organizaciju timova Orior Media LLC i Udruženje Centar za razvoj za promociju novih tehnologija i esporta Arena, imat ćemo priliku gledati, slušati i igrati uz zvijezde poput Namik Nuni Đulića, Marka KOFS-a i Viktora BloodMastera. 

Pored ovih zvijezda, očekuje vas i niz drugih utjecajnih ličnosti i influensera iz gaming svijeta. Sigurno je da će ovogodišnji festival biti pravo uzbuđenje za sve ljubitelje igara.

Posebno želimo naglasiti da je ove godine u toku šesta sezona Business gaming lige u kojoj se natječe 8 kompanija. Playoff faza se odvija online, ali što je još važnije, veliko finale lige će se održati uživo upravo na Sarajevo Loading Festivalu!

Loading Festival giveaway
Foto: loadingfest.ba

Sarajevo Loading Festival je podržan od strane Grada Sarajevo, Općine Novo Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Iz organizacije najavljuju da će Hisense biti ekskluzivni TV partner festivala, dok će Pro Game biti službeno piće festivala. Pored toga, mnogi sponzori i medijski pokrovitelji su odlučili podržati festival i ove godine.

Za sve one koji žele biti dio ovog događaja, karte su u prodaji na KupiKartu.ba! U ponudi su regularne i VIP karte, koje nude i niz dodatnih pogodnosti. Očekujemo vas u Dvorani Goran Čengić 28. listopada 2023. Ne propustite priliku da postanete dio gaming povijesti Bosne i Hercegovine! Svim članovima “Porodice tri plus” je omogućen popust od 20% pri kupovini karata.

Za više informacija o samom događaju, posjetite https://loadingfest.ba/ ili službene Facebook Instagram profile festivala, a možete poslati e-mail i na info@loadingfest.ba. Za sve koji ne stignu osigurati svoju kartu online, karte će biti dostupne na licu mjesta tijekom festivala.


Vidimo se na Sarajevo Loading Festivalu, gdje ćemo zajedno skrojiti nezaboravne trenutke!