Dobili smo novi Alone in the Dark gameplay trailer

Photo of author

By Martin Perušić

Malo više od dva mjeseca preostalo je do izlaska dugoočekivanog Alone in the Dark reboota! Kako bi nam se skratilo čekanje, izdavač THQ Nordic objavio je novi gameplay trailer.

Gdje je nestao čovjek, gdje se skrivao?

Kao što je moguće vidjeti iz videa, radi se o prilično jezivoj videoigri koja sadržava borbu protiv opakih čudovišta. Igrače očekuje prava horror avantura smještena u 1920.-te. Dobro poznata lokacija iz originala (Derceto Manor) zahvaljujući grafičkom napretku postala je neprepoznatljiva.

Igrači će kao i originalu iz 1992. godine i modernoj verziji iz 2001. godine moći birati između dva lika. Pretpostavljamo kako će igru biti potrebno prijeći dva puta kako bi otkrili razloge borbe protiv čudovišta iz noćne more. Odnosno, očekujemo kako će svaki igrivi lik imati jedinstvenu kampanju.

Uz soundtrack koji je inspiriran najboljim jazz klasicima iz 1920-tih godina, uz istraživanje i borbu protiv čudovišta, igrači će morati kao i u ranijim igrama rješavati zagonetke. Potrebno vrijeme prelaska najvjerojatnije će biti kao u sličnim igrama (od cca 10 – 20 sati).

Alone in the Dark izlazi 16. siječnja 2024. godine za PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC. Više informacija o igri dostupno na službenoj mrežnoj stranici.