Fortnite oborio rekord

Photo of author

By Martin Perušić

Fortnite

Prije nekoliko dana online multiplayer videoigra koju su razvili razvojni studiji Epic Games i People Can Fly Fortnite je oborila rekord u broju igrača u jednome danu! 4. studenoga 2023 naime preko 44.7 milijuna ljudi je zaigralo igru na svim podržanim platformama.

Ovo je brojka prilično impresivna. Ujedno je otkriveno kako je na ukupno igranje toga dana ukupno potrošeno nevjerojatnih 102 milijuna sati Fortnite je inače dostupan na svim aktualnim platformama (macOS, Windows PlayStation 4, Xbox One, iOS, Nintendo Switch Android, Xbox Series X/S i PlayStation 5). Radi se o free to play naslovu šarene grafike koji privlači igrače diljem svijeta. Detaljnije statističke podatke koji najbolje ilustriraju uspjeh igre moguće je pronaći ovdje.

Unatoč glasinama o gašenju, Epic Games ima velike planove. Nadolazeća 2024. godina bit će godina u kojoj će biti ostvaren veliki prihod od prodaje Battle Passa i kozmetičkog sadržaja unutar igre. S obzirom na povećani priljev igrača, očekivana je podrška u sljedećih minimalnih deset godina. Što se tiče novog sadržaja, on će biti otkriven u nadolazećim mjesecima.