Predstavljamo U27G3X/BK i U32G3X/BK: najnoviji AGON by AOC 4K monitori za neprestanu izvrsnost igranja

Photo of author

By Martin Perušić

AOC monitori

Jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i IT dodataka – sa zadovoljstvom predstavlja dva inovativna monitora dizajnirana za poboljšanje svakodnevnog iskustva igranja. AOC GAMING U27G3X/BK i U32G3X/BK nude sav komfor i tehnologiju potrebnu za uživanje u vizualima visoke kvalitete i svestranim performansama za širok raspon gamerskih avantura.

Oba modela nude IPS panel s UHD (3840×2160) rezolucijom za postizanje impresivne oštrine i jasnoće. S novim GPU tehnologijama koje pokreće umjetna inteligencija, postizanje visoke brzine kadrova u 4K razlučivosti postaje mnogo lakše nego ikad. 4K modeli U27G3X/BK i U32G2X/BK dolaze na tržište u savršenom trenutku za gamere koji traže dodatnu oštrinu u kombinaciji s visokim stopama osvježavanja.

27-inčni (68,6 cm) U27G3X/BK dolazi s visokom stopom osvježavanja od 160 Hz, dok 35-inčni U32G3X/BK (80 cm) poboljšava iskustvo igranja uz veći zaslon i zadržavanje brzine osvježavanja od 144 Hz. Uz brzo vrijeme odziva GtG od 1 ms, oba monitora izvrstan su izbor za natjecateljski gaming. Opremljena s dva HDMI 2.1 i dva DisplayPorta, oba su modela vrlo polifunkcionalna za povezivanje najnovije generacije GPU-a i konzola. Kako bi se jamčilo udobno i ugodno igranje, modeli imaju ergonomska postolja koja omogućuju podešavanje visine, nagiba, rotacije i zakretanja.

U27G3X/BK: Izvanredne performanse za svakodnevno igranje


Sa svojom UHD (3840×2160) rezolucijom U27G3X/BK nudi iznimno vizualno iskustvo uz podršku HDR10, certificiran s VESA DisplayHDR 400. Njegov IPS panel osigurava jasne i živopisne boje za rad i igranje, dok vrlo visoka gustoća piksela od 163 ppi osigurava impresivnu jasnoću i oštrinu. Uz brzu stopu osvježavanja od 160 Hz, jamči fluidan i responzivan zaslon, što ga čini savršenim za širok raspon igranja.

Zahvaljujući brzom vremenu odziva do 1 ms GtG korištenjem značajki pixel overdrive ili Motion Blur Reduction (MBR), U27G3X/BK daje jasne slike bez zamućenja. Nvidia G-SYNC kompatibilnost i Adaptive-Sync podrška jamče iskustvo igranja bez trganja. S izvanrednom pokrivenošću boja DCI-P3 od 96% (CIE 1976), pruža živopisne i realistične vizuale, savršeno prilagođene zadivljujućem svijetu gaminga kao i stvaranju sadržaja. Potpuno kompatibilan s konzolama nove generacije, U27G3X/BK podržava 4K UHD pri 120 Hz, što ga čini svestranim izborom. Nisko kašnjenje unosa, integracijom AOC G-Menu, FlickerFree, Low Blue Mode i Shadow Control dodatno poboljšavaju korisničko iskustvo. Izdavanje U27G3X/BK planirano je od sredine studenog ove godine.

U32G3X/BK: Ekstenzivna vizualna avantura

U32G3X/BK podiže vizualnu izvedbu na viši nivo sa svojim ekspanzivnim zaslonom od 31,5 inča i UHD rezolucijom. Uz stopu osvježavanja od 144 Hz i visoku gustoću piksela od 140 ppi, ovaj IPS panel pruža oštre i osjetljive slike za različite primjene. Slično kao i njegov 27-inčni brat, ovaj monitor nudi 95% pokrivenost raspona boja DCI-P3 prema standardima CIE1976 i osigurava bogate i točne boje s podrškom za široku paletu od 1,07 milijardi boja s 10-bitnom dubinom boje.

S brzim vremenom odziva do 1 ms GtG koristeći način rada za ubrzavanje piksela, U32G3X/BK dizajniran je za glatke i brze gaming performanse. Njegova NVIDIA G-SYNC kompatibilnost i Adaptive-Sync podrška osiguravaju besprijekorno iskustvo bez trganja. U32G3X/BK potpuno je kompatibilan s konzolama nove generacije i podržava 4K UHD pri 120 Hz, što ga čini svestranim izborom za mnoge različite zadatke. Nisko kašnjenje unosa, integracijom AOC G-menu, FlickerFree, Low Blue Mode i Shadow Control osiguravaju komforno i imerzivno iskustvo. Očekuje se da će U32G3X/BK biti dostupan u trgovinama od sredine prosinca.

Cijena i dostupnost

U27G3X/BK i U32G3X/BK svojim impresivnim specifikacijama redefiniraju 4K gaming iskustvo. U27G3X/BK bit će dostupan od sredine studenog 2023., po maloprodajnoj cijeni od 579€. Opcija s većim zaslonom, U32G3X/BK, očekuje se da će biti dostupna u trgovinama od sredine prosinca, po maloprodajnoj cijeni od 749 €, dajući gamerima nešto čemu će se veseliti ove blagdane.