Napokon najavljen novi model PlayStation 5 konzole

Photo of author

By Martin Perušić

PlayStation 5 - otkriveni novi modeli

Iščekivanju je došao kraj! Sony je službeno putem PlayStation Bloga predstavio novi model aktualne PlayStation 5 konzole. Nažalost, nije najavljen Pro model, već se radi o Slim modelu koji u prodaju stiže tijekom prosinca 2023.

Dimenzije su smanjenje za 30 %, a težina za 18 ili 24 % ovisno koji model se gleda (standardni ili digitalni). Od ostalih novosti valja izdvojiti mogućnost nabavke čitača UHD BluRay diskova za digitalni model, i povećanu memoriju (umjesto 825 GB konzole će imati na raspolaganju 1 TB).

Novi PlayStation 5 koštat će 549,99 eura, dok će PlayStation 5 Digital Edition koštati 449,99 eura. UHD BluRay čitač diskova bit će moguće kupiti po cijeni od 119,99 eura. Postojeće modele će biti moguće kupiti do isteka zaliha, a nakon toga će biti moguće jedino nabaviti nove modele.

Iskreno, očekivali smo više. Ovo su samo kozmetičke promjene koje će smanjiti izrade PlayStation 5 konzole, ali neće donijeti neku veću korist za postojeće vlasnike. Tijekom 2024. moguća je najava novih snažnijih modela koji će sadržavati 2 ili 4 TB memorije. Što se tiče budućih vlasnika, ovo je dobra stvar jer nakon tri godine napokon je moguće nabaviti PlayStation 5 po nižim cijenama!