Naughty Dog u problemima?

Photo of author

By Martin Perušić

The Last of Us
PlayStation ekskluziva The Last of Us

Trend otkaza u industriji videoigara se nastavlja. Nakon Epic Gamesa i Teama 17 otkriveno je kako i Sonyjevi studiji nisu imuni na probleme. Kotaku otkriva kako je određeni broj djelatnika dobio otkaz. Radi se o najmanje 25 osoba.

Anonimni izvori iz studija otkrivaju kako se radi o ljudima koji imaju ugovore na određeno vrijeme koji jednostavno neće biti produženi. Stalni zaposlenici nisu pogođeni za sada. Prema posljednjim dostupnim podacima u Naughty Dogu je zaposleno oko 400 djelatnika.

Svi koji su dobili otkaz imaju radnu obvezu raditi do kraja listopada. Istekom roka mogu slobodno potražiti novi studio gdje će se zaposliti. Za razliku od Epic Gamesa, Naughty Dog pogođenima nije dao otpremninu niti bilo kakav drugi vid olakšavanja ove nezgodne situacije.

Nejasno je kako će ovaj događaj utjecati na razvoj nadolazećih igara (The Last of Us multiplayer, The Last of Us III, neimenovani fantasy RPG). Nadajmo se kako se val otkaza neće proširiti na stalne zaposlenike. Bila bi stvarno šteta da u doba kada Sony na PlayStationu ostvaruje najveće financijske prihode krene se s otkazivanjem ambicioznih projekata za PlayStation 5 i PlayStation 6!