Resident Evil 9 – najambicioznija Resident Evil igra svih vremena?

Photo of author

By Martin Perušić

Resident Evil (Netflix)

Pojavila se zanimljiva insajderska informacija vezana uz buduću Resident Evil 9 videoigru. Navodni razvoj započeo je 2018. godine, a najraniji mogući izlazak dogodit će se tijekom 2025. godine.

Prema istom izvoru, Resident Evil 9 će biti posljednja igra iz aktualne trilogije, te će zaokružiti priču na najbolji mogući način. Igra će biti smještena open world radnjom u napušteni američki gradić. Neprijatelji će ponovno biti mitološka stvorenja. Po svemu sudeći zombijima je odzvonilo, odnosno više nisu in.

Osim što će ovo najvjerojatnije biti Resident Evil igra s najvećim troškovima razvoja, sasvim sigurno se radi i o prvoj Resident Evil igri na novome REX grafičkom pokretaču. Kako stvari stoje, prva najava, odnosno teaser moguć tijekom sljedeće 2024. godine.

Za očekivati je kako će igra izaći na svim aktualnim platformama i eventualno jednoga dana na iPhone mobilnim uređajima. U slučaju da dođe do odgoda, projekt će najvjerojatnije biti jedan od prvih naslova za PlayStation 6, Xbox Next i novu generaciju grafičkih kartica na PC-u.

Ovo su tek prve glasine. Kako je krenulo, ne bi nas iznenadilo da više bude otkriveno u narednim mjesecima. Koje smo sreće, možda i prve slike iz rane verzije igre procure!