Star Wars: Dark Forces remaster dobio datum izlaska

Photo of author

By Martin Perušić

Nightdive Studios putem Twittera je otkrio kako Star Wars: Dark Forces Remaster izlazi 28. veljače 2024. godine za sve aktualne platforme (Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, I PC.

Originalna igra je izašla 28. veljače 1995. godine za MS-DOS. U naravi se radilo o DOOM klonu koji je stekao popularnost zahvaljujući Star Wars licenci. Zahvaljujući dobrom prodajnom rezultatu izdano je nekoliko nastavaka do 2003. godine.

Kao što je moguće vidjeti u traileru, remaster je u potpunosti identičan originalnoj verziji. Novosti uključuju mogućnost izvođenja u 4K rezoluciji na 120sličica po sekundi, napredno 3D renderiranje, i podršku za moderne kontrolere.

Lijepo je vidjeti da Nightdive Studios ne posustaje s izdavanjem remastera popularnih i manje popularnih naslova iz prošlosti. Više informacija o remasterima na kojima su radili dostupno je na službenoj mrežnoj stranici. U slučaju dobrog prodajnog rezultata Dark Forces remastera moguće je reizdavanje nastavaka u osvježenom izdanju.