Farming Simulator 22 dobiva novu ekspanziju

Photo of author

By Martin Perušić

Najpopularniji poljoprivredni simulator na svijetu čiji je posljednji nastavak prodan u preko 3 milijuna primjeraka 14. studenoga dobiva novu mapu inspiriranu srednjom Europom.

Imaginarni gradić Zielonka je inspiriran stvarnim poljskim i češkim gradićima. Uz velika obradiva polja igrači će dobiti i nove poljoprivredne strojeve.

Za sve koji prvi puta čuju za ovu igru valja napomenuti da se radi o serijalu koji postoji od 2008. godine. Ujedno je riječ i najkvalitetnijem poljoprivrednom simulatoru dostupnom na tržištu. Zahvaljujući dobrim prodajnim rezultatima u posljednjih nekoliko godina igre su postale dostupne na konzolama i mobilnim uređajima.

Giants Software iz Švicarske

Studio koji stoji iza tog uspjeha Giants Software iz Švicarske. Najviše fanova serijala dolazi iz Njemačke, Srednje Europe, Istočne Europe i s naših prostora. Igra ujedno ima vjerne obožavatelje u UK-u i SAD-u.

Koliko je serijal daleko dogurao od skromnih početaka najbolje se vidi u tome što je pokrenuta Farming Simulator esport liga, svake godine se održava službeni događaj za fanove serijala Farmcon , a odnedavno se počelo s izvadanjem službenog magazina dostupnog u digitalnom i fizičkom izdanju!

U Hrvatskoj se popularnost najbolje vidi u pokrenutoj temi na Poljoprivrednom forumu.

Farming Simulator 22 je dostupan na sljedećim platformama: PC, Mac, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 i Xbox One. Premium izdanje (i samostalni dodatak Premium Expansion) u prodaju stižu 14. studenoga 2023. na svim podržanim platformama i uključuju dvije ekspanzije i sedam dodataka u odnosu na originalnu verziju igre. Više informacija je dostupno na službenoj mrežnoj stranici.