Krenule prijave na Global Game Jam 2024 u Novskoj

Photo of author

By Martin Perušić

Global Game Jam 2024 Novska
Global Game Jam Novska

Programeri i gamedeveloperi, ponovno se ove godine mogu natjecati na najvećem svjetskom natjecanju u izradi videoigara Global Game Jam. Naime, 26. do 28. siječnja 2024. poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 specijaliziran za gaming industriju s partnerima organizira hrvatsko izdanje popularnog natjecanja. Prijave su u tijeku, a organizatori najavljuju odličan 48-sati program za sve gaming entuzijaste i gamedev stručnjake koji se žele okušati u brzini te spretnosti kreativnog stvaralaštva.

Hrvatska udruga proizvođača videoigara HU-IZ-VI partner je u organizaciji natjecanja koje se odvija u dvije kategorije: odrasli i srednjoškolci, a posebno se ocjenjuje najbolji gameplay, grafika i prezentacija napravljenih videoigara. „Žiri i nagrade još ne otkrivamo, no kao i dosadašnjih godina, sastav će činiti renomirana imena hrvatske gaming scene, ali i ona izvan nje, a nagrade sponzoriraju naši dugogodišnji partneri – A1 Hrvatska, gaming brand Whiteshark i medijska kuća VIDI. Ako voliš raditi videoigre, 26. siječnja moraš biti u Novskoj.“, poručuju organizatori.

Natjecanje se održava u sportskoj dvorani Srednje škole Novska (Ul. Tina Ujevića 2A) od 26. do 28. siječnja 2024. godine. Tema natjecanja bit će poznata na samom početku, 26. siječnja od 17:00 sati kad će timovi moći započeti s izradom videoigre. Prvih 40 prijavljenih mogu dobiti računala i opremu za rad od strane organizatora.

Prijave su moguće putem linka: https://globalgamejam.org/jam-sites/2024/pismo-hu-iz-vi-game-jam-2024