Najava Igre ReSetna

Photo of author

By Goran Duskic

Today’s Games, gaming studio iz Zagreba sastavljen od tima ljudi iza svjetski poznatih naslova poput League of Legends, SCUM, Serious Sam, Red Solstice i Talos Principle, predstavio je prvi pogled na novu igru – ReSetna. Igru planiraju lansirati za svjetsko tržište već krajem godine, i to za PC, Playstation 5, Xbox Series X/S, Nintendo.

O igri ReSetna

Pripada svjetski popularnom žanru metroidvania, zasnovanom na dubokoj priči, izazovnoj igrivosti i uvjerljivim likovima. Igra je smještena u tajanstveni postapokaliptični svijet zvan C_Amber, naseljen strojevima koji sebe doživljavaju živim bićima. Nakon što se njihova civilizacija uruši zbog užasne epidemije virusa, jedinstveni ženski robot misteriozno je aktiviran na udaljenoj lokaciji. Sve što zna je da se zove ReSetna i da njezino postojanje ima smisla. Ono što slijedi je putovanje puno neizvjesnosti i tajni koje treba razriješiti, jer ništa nije onako kakvim se čini u ovom carstvu poremećenih mašina.

resetna igra

,,Uzbuđeni smo što možemo predstaviti igru koja ima sve ono najbolje iz žanra metroidvania, ali i niz inovativnih elemenata kojim nam je cilj unaprijediti svjetski razvoj tog žanra upravo za njegove brojne obožavatelje. Stvaramo izazovnu igru visoke igrivosti, bez opcija prilagođavanja težine te jedinstvenim, inovativnim načinom kojim igrači mogu izgraditi svoje sposobnosti. Priča je duboka, a u likove se izuzetno lako uživjeti, baš kao u našim omiljenim metroidvaniama. Jedva čekamo pokazati svijetu više.” rekao je Darijan Kosić, CEO tvrtke Today’s Games.

resetna igra

Pretplatite se za rani pristup igri te sve novosti o igri ReSetna: OVDJE

O Today’s Games

Osnovana početkom 2023., tvrtka Today’s Games sastavljena je od 11 veterana industrije koji stoje iza kultnih naslova kao što su SCUM, Serious Sam, League of Legends, Red Solstice i Talos Principle, sa sjedištem u Zagrebu, Hrvatska. Tvrtka je podržana jednom od najznačajnijih investicija u regiji, te ima ambiciozan plan lansiranja novih igara. Debitantska igra je upravo nadolazeća znanstveno-fantastična metroidvania ReSetna.

Sažetak:
Tvrtka: Today’s Games
Igra: ReSetna
Vrsta igre: 2.5D sci-fi metroidvania
Planirani datum lansiranja: kraj 2024. godine
Platforme: PC, PlayStation 5, Xbox series X / S, Nintendo