Ovako će najvjerojatnije izgledati najbolje PlayStation 6 igre

Photo of author

By Martin Perušić

Secluded Orchid

Do izlaska nove generacije konzola preostalo je nekoliko godina. Razvoj AAA projekata budućnosti je već započeo, a prve napredne igre trebale bi u prodaju stići tijekom 2026. godine. Unatoč tome što je fokus industrije na izdavanju PlayStation 5, Xbox i PC naslova uz povremene Nintendo Switch portove, nestrpljivi igrači su već počeli spekulirati kako će izgledati igre na novim sustavima za igru (PlayStation 6, Xbox Next i Switch II).

Zahvaljujući malome nezavisnom studiju FYQD-Studio dobili smo odgovor na pitanje kako će najvjerojatnije izgledati grafika budućnosti! Kao što je moguće vidjeti iz videa prikazani gameplay izgleda nestvarno! Nažalost, ne radi se o pravoj igri, već o tech demo izrađenom u Unreal 5 grafičkom pokretaču.

Foto: FYQD Studio

Prvi next gen projekti trebali bi biti predstavljeni krajem 2025. / početkom 2026. godine, Izlazak PlayStation 6 konzole predviđen najranije tijekom 2027. godine! Nadamo se kako će Sony tada predstaviti novi veliki AAA IP koji će oduševiti milijune igrača diljem svijeta. Ako se predviđanja ne ostvare, u najgorem slučaju ovakvu hiperrealistična grafika u igrama bit će dostupna na PlayStation 7 konzoli sredinom 2030-tih godina!

Kako smo zamišljali da će izgledati videoigre najbolje se vidi na primjeru ambicioznog dungeon crawlera Deep Down iz 2013. godine koji nikada nije ugledao svjetlo dana. Tko zna kakva nas iznenađenja čekaju u 2033. godini, možda napokon zaživi igranje u stilu Matrixa! Živi bili, pa vidjeli!