Prvi svjetski rat uskoro dobiva dvije nove igre

Photo of author

By Martin Perušić

nogomet u doba rata

Obožavatelji povijesnih videoigara baziranih na prvom najvećem sukobu u svijetu u 20. stoljeću uskoro će doći na svoje. U prodaju stižu dvije zanimljive videoigre različitih žanrova War Hospital i Last Train Home! U nastavku donosimo kratke opise.

War Hospital izlazi početkom 2024. za PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC. Radi se o kompleksnoj strateškoj simulaciji vođenja ratne bolnice. Cilj ove jedinstvene igre je pokušati što više ranjenih vojnika. Više informacija dostupno je na službenoj mrežnoj stranici.

Last Train Home je survival RTS inspiriran stvarnim događajima čehoslovačke Legije zarobljene usred kaosa građanskog rata usred carske Rusije. Izazov preživljavanja na oklopnom vlaku i povratak kući je nešto više od uobičajenih priča u videoigrama. Službeni izlazak predviđen je 28. studenoga 2023. godine na PC-u. Demo verziju je moguće isprobati već danas putem Steama.

Lijepo je vidjeti kako igre inspirirane stvarnim ratnim sukobima ne moraju biti akcijske pucačine ili open world naslovi. Radujemo se izlasku oba naslova, te se nadamo kako će i Drugi svjetski rat dobiti jedinstvene igre koje će se isticati u očima igrača.