Reboot Online Games Week powered by A1 počeo je danas

Photo of author

By Jelena Kišiček

Od ovog tjedna najavljen je najveći ovogodišnji regionalni digitalni online games show posvećen gamingu, games industriji te esportu. Riječ je o Reboot Online Games Week powered by A1, koji će trajati cijeli tjedan od 23.-29.11.2020. godine. Kako i sam naslov kaže, radi se o online eventu koji podržava više od 210 sati vrhunskog gaming užitka. Svaki dan, u trajanju od 10 do 20 sati, sudjelovanje je potpuno besplatno. A sadržaj itekako bogat.

3 tematska studija koja paralelno emitiraju live program – “Core Gaming”, “GAMES INDUSTRY powered by Playrix Croatia” te “ESPORTS powered by A1 Adria League”. Gaming giveaway u kojem je, kao glavu nagradu, moguće osvojiti PlayStation 5 konzolu. Zatim showcase nove generacije video igara koje će se igrati upravo na PS5. Bit će tu influencera, zanimljivih gostiju iz gaming svijeta te cijeli tjedan dana bogat ekskluzivnim gameplayom.

Pa da vidimo što nas tu sve čeka.

Reboot Online Games Week powered by A1
Izvor: Reboot Online Games Week powered by A1 / Facebook

Na naslovnoj strani Reboot Online Games Week powered by A1 možete odabrati jedan od 3 live stream studija. Prema odabiru studija, možete vidjeti raspored događaja za cijeli tjedan. Za vas donosimo pregled događaja za svaki studio.

 

“Core Gaming” na Reboot Online Games Weeku

 • U ovom studiju svaki dan od 10-10:30 sati, rezervirano je vrijeme za ACTIVISION showcase. U kojem je naizmjenično moguće pratiti Tony Hawk’s Pro Skater te Crash Bandicoot showcase
 • Od 10:30-11 bit će dostupan showcase igara nove generacije – Godfall, NBA 2K21, Borderlands 3, Devil May Cry 5 Special Edition, The Pathless, Watch Dogs: Legion te Sackboy: A Big Adventure
 • Od 11-11:30 tu je REBOOTCAST – Next-Gen Session
 • Zadnjih pola sata u jutarnjem terminu rezervirano je ponovo za showcase igara nove generacije – Watch Dogs: Legion, Devil May Cry 5 Special Edition, NBA 2K21, Bugsnax, Godfall, Marvel’s Spider-Man Remastered te The Pathless
 • Podne počinje sa Battle Royale Showdown by KVIKI
 • Prije pauze u 14 sati, dostupan je program 144 Hz powered by AOC te XBOX SERIES X showcase unboxing + UI, GEARS 5, Sea of Thieves, Forza Horizon 4, Ori and the Will of the Wisps, Halo: The Master Chief Collection
 • Nakon pauze, slijedi nastavak od 14:30 uz QUICK SCOPE powered by REDRAGON
 • U 15:00 počinje World of Warships + Legends showcase 
 • Od 15:30 ide predstavljanje igara nove generacije – DIRT 5, Maneater, Yakuza: Like a Dragon, Bright Memory 1.0, Grounded, Borderlands 3 te The Falconeer
 • 16:00 GAMING PC showcase te RTX powered by HGSPOT
 • 16:30 UBISOFT showcase – Asssassin’s Creed: Valhalla
 • 17:00 UltraGear te OLED powered by LG – Prvi gaming monitori na svijetu s 4K Nano IPS-om i odazivom od 1 ms, a uz to imaju i 144 Hz te su kompatibilni s tehnologijama Nvidia G-Sync i AMD FreeSync bit će predstavljeni na ovogodišnjem Reboot Online Games Weeku
 • 17:30 ACTIVISION showcase – CoD: Cold War
 • 18:30 PLAYSTATION 5 showcase – UI + Astro’s Playroom Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ghost of Tsushima, The Last of Us Part II, Demon’s Souls te Sackboy: A Big Adventure
 • 19:00 Among Us – Powered by White Shark
 • 19:30 Among Us party

Detaljan raspored Core Gaming studija na Reboot Online Games Weeku možeš pogledati ovdje.

WARGAMING.NET, koji je na Reboot Online Games Weeku biti prisutan s legendarnim naslovom World of Warships te World of Warships: Legends.
WARGAMING.NET, koji je na Reboot Online Games Weeku prisutan s legendarnim naslovom World of Warships te World of Warships: Legends. / Izvor: Facebook Reboot Online Games Week

Reboot Online Games Week predstavlja “GAMES INDUSTRY powered by Playrix Croatia”

U ovom studiu bit će naglasak na razgovorima i raspravama o ključnim temama iz područja gaming industrije. Također, u ovom studiju u više termina, bit će organiziran giveaway. Evo kako to izgleda.

O stanju regionalne games industrije, govorit će Dejan Radić iz Playrix Croatia. Očekuje se najava i predstavljanje Reboot Croatian Games Media Awards. Igor Mijoljević iz Light Film International, podijelit će s nama iz kojeg razloga smatra važnim games trailer za promociju video igara. Što misli o eventima i konferencijama u sklopu Reboot games industry reći će Damir Đurović iz Reboota. A o važnosti komunikacije unutar razvojnog tima, svoje mišljenje podijelit će Luka Paunović iz Ubisofta.

Na Reboot Online Games Weeku, ekipa iz Playrix Croatia – Dejan Radić, Ivan Bralić, Krešimir Špes – pričat će kako je to biti Mobile games div u Hrvatskoj te koje su im strategije i planovi. Koji je to ključan support lokalne games industrije reći će Andrej Levenski iz Gamepires-aAleksey Shavchenko iz Epic Games najavit će Unreal Awards Europe. A Davor Švaić (ADU) govorit će o virtualnoj produkciji te Game Engineu na filmskom setu.

Ključni ljudi gaming industrije

Svoju stranu priče iznijet će Marin Zujić – Freelance 3D Artist 3D, i to o korisnim 3D alatima za izradu videoigara. Igor Puškarić – Iggy Design govorit će o produkciji za videoigre i zabavnu industriju. Nikola Čavić- Nordeus, SGA te Damir Đurović – Reboot, pokrenut će zanimljivu temu “Adria Games Initiative – Kad se male ruke slože”. A kako je to proći kroz trnje do razvoja AAA igara, reći će nam Nenad Tomić, Uroš Banjasević – Mad Head Games. Je li Co-Development u games industriji, biznis iz snova ili nešto drugo, podijelit će Tomislav Gojević – Raw Fury. Što kaže Daniel Lučić iz Croteama, koliko je ozbiljan Serious Sam 4 te što je sljedeće, saznajte u nedjelju u 11 sati.

Playrix Croatia pozabavit će se temama zapošljavanja u gaming industriji. Lena Maštruko i Šime Matulić dotaknut će se teme “Perfecting your art skills”. Tomislav Ostroški istaknut će važnost kvalitete koda u F2P igrama. A svoje iskustvo vezano uz produkciju i dizajn podijelit će Ana Bošković i David Kelečić.

Posebno zanimljiv bit će Showcase Indie igara, od kojeg možemo očekivati jako puno.

U studiju GAMES INDUSTRY powered by Playrix Croatia očekuje nas bogat program te giveaway vrijednih nagrada / Izvor: Facebook Reboot Online Games Week
U studiju GAMES INDUSTRY powered by Playrix Croatia očekuje nas bogat program te giveaway vrijednih nagrada / Izvor: Facebook Reboot Online Games Week.

“Games industry” studio zaista obećava mnoga poznata gaming imena

Par stvari o “The power of game jams” čut ćemo od Pavla Goloskokovića – Prune Games. Iskustva i pristup “Tripple I” industriji videoigara, podijelit će Nikola Šobajić – Supergiant Games. O Game Designu AAA igara pričat će ekipa iz Ubisofta. Za Industriju igara educirat će nas Davor Švaić – ADU. A može li Investicija biti i Bogu teška, reći će nam Domagoj-Ante Sulić – GD Entertainment.

Što sa eventima u doba kolere, raspravit će Pavol Buday – Reboot te Slovak Game Developers Association. Treba li nam sindikat za videoigre, reći će nam Aleksandar Gavrilović – Gamechuck. Koje igre donose novac, saznat ćemo od Andreja Kovačevića – Exordium Games. Na potrebu državne podrške industriji igara, osvrnut će se Damir Đurović – Reboot, i gosti. Kako izgleda procvat i propast hrvatske industrije igara, opisat će nam Dragan Petric – BUG. Može li Novska biti hrvatski El Dorado videoigara, odgovorit će Mario Čelan – SIMORA. Potpora hrvatskim igrama dolazi iz Ureda MEDIA.

Što je to dizajn videoigara, otkrit će nam Ranko Trifković – Red Viking, Grampa’s Narrative Design. Investing in regional games industry iz perspektive Jonas Antonsson – Raw Fury. Akademiju i inkubacije za indie developere, predstavit će Lovro Nola – Machina Academy. PISMO inkubator: Izazovi edukacije budućih game developera, govori Dominik Cvetovski. Film(sko) u igrama, podijelit će Ilija Barišić – VERN. Kako preživjeti na dnevnoj bazi radeći igre, reći će Vladimir Bogdanić – Zerolife Games, i gosti. Lokalnu povijest i estetiku, kao očaravajuci setting za video igru,  pokazat će nam Josip Makjanić – Dreamtale.

U okviru “Games Industry” studija, Reboot Online Games Week donosi:

 • SAT ZA ANALOGNE IGRE s Filipom Nedukom, svaki dan od 16-17 sati
 • LIVE WORKSHOP – Napravi svoju prvu videoigru s Andrejem Kovačevićem, od 18:30-19:30
 • TALK SHOW – Tvoja ideja zvuči poznato!, Daniel Lučić i specijalni gosti, od 19:30

O Esportu u Hrvatskoj govorit će …

O e-sportu u Hrvatskoj govorit će ni više ni manje nego Nikola Stolnik – GGG i Goran Krakić. Je li Kanada obećana zemlja za game development, otkrit će nam Damir Šlogar – Big Blue Bubble. Kakvi su to izazovi Community Managementa, reći će Josip Barišić – Binx, Gamepires, Zoran Đurović – GD Entertainment. Par riječi o projektima iz Europske Prijestolnice kulture ispričat će Verdan Vivoda, i Zeno Žokalj – Udruga proizvođača igara PGŽ. Osobni put do game-deva podijelit će Luka Hrabar – Croteam te Bernard Bachrach – Binx. Interactive Character art i njegov značaj u stvararnju igara prezentirat će Dario Jelušić – Atomhawk. O pričama i svjetovima iz studija Spektar, reći će nam osobno Zvonimir Barać, Sven Nemet – Studio Spektar.

Jesu li video igre umjetnost, odgovorit će Matija Vigato, filozofkinja. O stvaranju glazbe za igre, reći će nam Damjan Mravunac – Croteam. Na put od Star Warsa do Starpoint Geminija, provest će nas Darko Macan – LGM Games. Serbian Games Association kolektiv, predstavit će Kristina Janković – SGA. Par ključnih savjeta za početnike u gamedevu, dat će Lovro Nola – Machina Academy. Concept art za igre – gdje i kako započeti, saznat ćemo od Jessice Bargh – Irownward. 

Tajnu “Kako do svjetski poznatih angažmana”, podijelit će Andrej Jagar – Wargaming. Kako izgleda kulturna gaming razmjena & Digitelling, reći će nam Srđan Laterza – Freelance Kulturni Strateg te Davor Švaić – ADU. O razvoju mobilnih “escape room” igara, pričat će Boris Barbir – Pine Studios. Što se to kuha sa  Good Game Global, otkrit će Nikola Stolnik – GGG. O produkciji i audio dizajnu za industriju videoigara, educirat ćemo se od Nikole Nikite Jeremić – SAE Institut Beograd. Kako žive gaming pisci?, odgovorit će Davor Krznarić – Freelance game writer Engine wars!

REBOOTCAST @ REBOOT ONLINE GAMES WEEK powered by A1 / Izvor: Facebook Reboot Online Games Week

 

Raspored studija “ESPORTS powered by A1 Adria League” na Reboot Online Games Weeku

Program počinje od 13 sati i traje sve do 22 sata, svaki dan.

 • Od ponedjeljka do srijede tu je stream uživo sa NIKOLARN-VALORANT, DoubleAim – LOL te Sansen – PUBG
 • Utorak A1AL Humanitarka od 20h
 • Srijeda od 20h je PES 21 turnir
 • U četvrtak je od 13-14 sati A1 Adria League te Brawl Stars u ostatku dana
 • Petkom se igra Clash Royale
 • MOJA PRIČA – Lavvek, PvTMole, Level, Sansen, sprEEEzy, neLo, Professeur
 • Subota je rezervirana za CS:GO polufinale i finale
 • Nedjeljom smo uz FIFA 21 – polufinale i finale

Za detaljan raspored “ESPORTS powered by A1 Adria League” škicni ovaj link.

Sve što stvarno trebate znati iz svijeta gaminga

Igre.hr za vas donosi najaktualnije teme iz područja gaming tematike. Dobrodošli ste nam podijeliti svoje komentare, mišljenja ili pak prijedloge.

Za novosti ovog tipa, skoknite s vremena na vrijeme našu rubriku Novosti. Članak slobodno dijelite prijateljima. Ili, potražite nas putem Facebook-a.