Hrvatski studiji stižu na Reboot Infogamer

Photo of author

By Martin Perušić

Reboot Infogamer 2023

Do Reboot Infogamer 2023 sajma preostalo je još samo deset dana. Organizatori polako najavljuju nove potvrđene domaće razvojne studije. S današnjim danom otkrivena su tri velika imena koja će prisustvovati na sajmu, i čije će igre biti moguće isprobati.

Devolver Digital + Croteam

Devolver Digital, najpoznatiji indie izdavač na svijetu, i legendarni Croteam stižu na Reboot InfoGamer 2023 powered by A1 te u paviljonu 8A spremaju brojne igraće jedinice na kojima ćete moći isprobati njihove hitove.

Devolver Digital prikazivat će demoe za neke od svojih igara koje još nisu službeno izašle na tržište, a moći ćete zaigrati i njihove nedavne hitove poput Anger Foota, Cult of the Lamb, Stick it to the Stickman, Gunbrella, Terra Nil i Pepper Grinder. 

Croteam dolazi sa svojim katalogom igara iz serijala Serious Sam – Serious Sam: The First Encounter, Serious Sam: The Second Encounter, Serious Sam 2, Serious Sam 3 i Serious Sam 4. Tu je i The Talos Principle te jedna od najiščekivanijih igara ove godine koja izlazi tik prije početka Reboot InfoGamera 2023 powered by A1 – The Talos Principle 2. 

Gamepires 

Tvorci globalnog survival fenomena SCUM dolaze na Reboot InfoGamer 2023 powered by A1 te vas čekaju u paviljonu 11A. 

Gamepires, studio za razvoj igara, najpoznatiji je po uspjehu igre SCUM koja je dosegnula 250 tisuća prodanih primjeraka u prvih 24 sata nakon izlaska te više od 1 milijun prodanih primjeraka u samo 3 tjedna, čime je postala najbrže prodavana nova igra na Steamu.

Prije SCUM-a, izdali su seriju igara Gas Guzzlers Extreme koja je dobila impresivnih 89% pozitivnih ocjena na Steamu, te je osvojila nagradu “Najbolja racing igra” za 2013. godinu. Tim Gamepires čini više od 50 izvanrednih osoba koje dijele istu strast prema igrama i prema svom radu, posvećen pružanju najboljeg iskustva igračima.

Gamepires vam poručuje da ih posjetite u paviljonu 11A te saznate najnovije informacije vezane uz razvoj SCUM-a. Prijavite se za posao u Gamepiresu, ponesite svoj CV te rezervirajte termin za vrijeme trajanja sajma ili ih kontaktirajte kasnije.

Fury Studios

Fury Studios stiže na Reboot InfoGamer 2023 powered by A1 te vas u paviljonu 8A upoznaju sa svijetom indie igara.

Fury Studios je razvojni studio iz Zagreba koji stoji iza igara Kingdom Two Crowns i Kingdom Eighties, ali i iza niza naslova izdavača Raw Fury, na kojima je studio pomagao developerima u vidu optimizacije, portinga na konzole, art potreba i testiranja samih igara. Fury Studios je također već godinama ponosni sponzor Reboot Infogamera.

PISMO

Reboot InfoGamer 2023 powered by A1 ponovo ugošćuje jedini hrvatski gaming inkubator, PISMO, koji će u paviljonu 11a Zagrebačkog velesajma od 9. do 12. studenog pružiti brojne aktivnosti, zanimljivosti i poklone. 

Posjetitelji sajma će na prostranih 50 kvadrata izložbenog prostora poduzetničkog inkubatora PISMO unutar paviljona 11a moći isprobati nekoliko igara koje su načinili polaznici njihovih edukacija te pronaći repliku podruma kuće u kojem se odvija nadolazeći domaći horor Go Home Annie, čiji demo će također biti dostupan za isprobavanje.  

Nezaobilazni dio događaja također će biti brojna darivanja i pokloni koji uključuju ulaznice za ljetni gaming kamp 2024. godine i kotizacije za sudjelovanje na Global Game Jamu. Na druženje nas pozivaju djelatnici Razvojne agencije SIMORA, te Javne ustanove Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije, vlasnici i djelatnici tvrtki koje djeluju u PISMU, kao i polaznici edukacija. 

Gamechuck 

Domaći razvojni studio Gamechuck, tvorci fenomenalnog Speed Limita, stižu na Reboot InfoGamer 2023 powered by A1. Ove godine će najmlađi posjetitelji Reboot InfoGamera u paviljonu 11A moći odigrati prvu interaktivnu epizodu legendarnog Profesora Baltazara u koprodukciji Zagreb filma i Gamechucka.

Uključite moždane vijuge i pripremite se na to da ćete puno “misliti, misliti, misliti” i naposlijetku – domisliti riješenje u ovoj nadolazećoj puzzle avanturi!

Gamechuck je svestrani domaći razvojni studio koji potpisuje igre poput Speed Limit, Midwintar, Trip The Ark Fantastic i Profesor Baltazar. Radili su na AR, VR, simulacijama, aplikacijama, igrama i hardveru za razne muzeje, nevladine organizacije i razne međunarodne projekte na teme kao što su obrazovanje, inkluzija, antropologija, pa čak i filozofija. 

CGDA

Sajmu Reboot InfoGamer 2023 powered by A1 ponovo će se priključiti klaster hrvatskih proizvođača videoigara – Croatian Game Development Alliance, ili skraćeno CGDA. 

U paviljonu 11a Zagrebačkog velesajma od 9. do 12. studenog posjetitelje očekuje mnoštvo najnovijih hrvatskih igara uključujući uspješni Escape Simulator, a u sklopu štanda će biti moguće isprobati dugo iščekivani Talos Principle 2

CGDA kao nevladina udruga okuplja hrvatske game developere, izdavače, medije, organizatore događanja, obrazovne ustanove i sve druge tvrtke ili organizacije koje su dio hrvatske game dev industrije. Ističe se kao organizacija koja želi osigurati što bolje uvjete za razvoj igara u Hrvatskoj bilo da se radi o malim ili velikim studijima te želi učiniti Hrvatsku jednom od važnih međunarodnih destinacija za razvoj. 

Gdje nabaviti ulaznice?

Sve vrste ulaznica dostupne su online na www.rebootinfogamer.hr/ulaznice, osigurajte ih po povoljnijim cijenama nego na ulazima na dane sajma te izbjegnite gužve