Sarajevo Loading Fest ‘23: gaming događaj godine

Photo of author

By Martin Perušić

Loading Festival logo
Loading Festival Sarajevo

Esports fanovi, spremite se za trenutke prepune uzbuđenja i avanture! Nešto manje od dva mjeseca nas dijeli od trećeg izdanja najvećeg festivala gaming industrije u BiH, događaja koji se prepoznaje kao središte esporta u regiji.

28. listopada 2023. Sportska dvorana Goran Čengić, Općina Novo Sarajevo bit će domaćin festivala, Ove godine, organizatori festivala, Orior Media LLC sa partnerima “Udruženje Centar za razvoj za promociju novih tehnologija i esporta Arena” su odlučili da podignu ljestvicu još više. Sarajevo Loading Festival po prvi puta postaje regionalan gaming event!

Također, ovogodišnji festival će obilježiti šesta sezona Business gaming lige. To nije sve – festival će se fokusirati i na temu umjetne inteligencije, predstavljajući AI ambasadora, novu figuru u digitalnom svijetu koja koristi AI tehnologiju za kreiranje sadržaja.

Festival će ugostiti omiljene ličnosti – Namik Nuni Đulić, Marko Kofs, Viktor BloodMaster – koji će kao ambasadori događaja donijeti izvandrednu zabavu

Sarajevo Loading Festival je mjesto susreta za najbolje esport natjecateljei preko 30 influencera iz naše regije. Pripremite se za uzbudljiva natjecanja, susret sa najistaknutijim imenima u esportu i još mnogo toga! Uz sve to, posjetitelji će imati priliku da se zabave u Casual gaming zoni, gdje će moći isprobati omiljene igre.

Foto: loadingfest.ba


Ako si ljubitelj gaminga, esporta i zabave, onda je Sarajevo Loading Festival 2023 pravo mjesto za tebe!

  • Okupi prijatelje i druži se sa drugim gamerima i uživaj u najboljim igrama, turnirima i nagradama.
  • Osvoji svoje mjesto na top listi esport natjecanja u League of Legends, Counter Strike: Global Offensive i FIFA 23.
  • Isprobaj najnovije igre u casual gaming zonama i osvoji super nagrade. Kupi kartu i osiguraj svoje mjesto već sada i pripremi se za dan pun zabave i avanture u svijetu gaminga!
  • Dodatne zone poput Arcade zone, Fall Guys zone i mnoge druge će ovaj događaj ukrasiti vrhunskom zabavom!
Foto: loadingfest.ba

Karte za Sarajevo Loading Festival službeno su prodaji putem KupiKartu.ba! Svim kupcima pruža se prilika da iskoriste dodatne nivoe pristupa i ekskluzivne nagrade kroz nabavku VIP karata. Za najmlađe, djecu do 4 godina starosti, ulaz je besplatan. Članovi “Porodice tri plus” mogu ostvariti popust od 20% pri kupovini karata.

Za više informacija o samom događaju, posjetite https://loadingfest.ba/ ili službene Facebook i Instagram profile festivala, a možete poslati e-mail i na info@loadingfest.ba. Za sve koji ne stignu osigurati svoju kartu online, karte će biti dostupne na licu mjesta tijekom festivala.

Vidimo se na Sarajevo Loading Festivalu!