Stižu nam nove World of Warcraft ekspanzije

Photo of author

By Martin Perušić

World of Warcraft

Skoro pa dvadeset godina nakon izlaska World of Warcraft MMORPG je i dalje u aktivnom razvoju. Tijekom ovogodišnjeg BlizzCona Blizzard je najavio dugoročnu podršku u sljedećih dvadeset godina.

U planu je izdavanje novog poglavlja zvanog  The Worldsoul Saga koje će biti sastavljeno od tri nove ekspanzije: The War Within, Midnight i The Last Titan.

The War Within izlazi tijekom 2024. godine

Izlazak ostalih ekspanzija predviđen poslije 2025. godine. Unatoč značajnom padu broja aktivnih igrača u odnosu na prethodne zlatne godine prema posljednjim javno dostupnim procjenama, World of Warcraft se nalazi na četvrtom mjestu po broju igrača u odnosu na sve aktivne MMO naslove. Izlazak novih ekspanzija itekako ima smisla s financijske strane za Blizzard.

Za sve kojima nove avanture u World of Warcraft univerzumu nisu zanimljive dobra vijest je što će World of Warcraft Classic tijekom 2024. dobiti nekoć popularnu Cataclysim ekspanziju.

Kataklizma se vraća u Azeroth!

Kako stvari stoje, ljubitelji World of Warcraft MMORPG-a itekako imaju razloga za zadovoljstvo. Dugoročno podrška do 2044. godine je neočekivana stvar. Tko zna što će nam daleka budućnost dobroga donijeti.

Za sve ostale igrače koji preferiraju klasične strategije, kada aktivnosti igrača i dobit padnu ne bi nas iznenadilo da napokon izađe Warcraft IV, odnosno za fanove StarCrafta da se najavi Universe of StarCraft MMORPG.